روحانیت
#سخنان-رهبری
اسلام منهای روحانیت
نقطه ی دیگری که دشمن روی آن تلاش می کند، روحانیت است . روحانیون چون در میان مردم محبوبیت و نفوذ و شخصیت داشتند ، توانستند در دوران اختناق ، پیام مبارزه را تا اعماق جامعه پیش ببرند و همه را از نظرات امام مطلع کنند . روحانیت مبارز این کار را کرد . مردم ، رو حانیت را دوست می داشته اند و به آنها اعتماد دارند. این اعتماد و ابراز محبت به روحانیون در کشور ما ، یک سنت مربوط به طول قرن هاست . روحانیت اسلام در داخل کشور ما ، متکی به مردم است و هیچ وقت وابسته به قدرتها نبوده است . امروز هم رو حانیون به هیچ قدرتی وابسته نیستند و صد در صد مردمی هستند .مردم ما همیشه قداستی برای رو حانیت قاءل بوده اند و بحمد الله ، امروز هم قاءلند.
مردم روحانیت را مجموعه ای پاک و سالم و قابل اعتماد می دانند . می بینیم دشمن از تجربه ها خود در این زمینه،استفاده می کند . دشمن میفهمد که باید روحانیت را در چشم مردم، از حیثیت و اعتبار انداخت . ههمه تلاششان این است! تبلیغات می کنند ، دروغ می گویند، اگر مساله کوچکی را در جایی پیدا کنند ،چندین برابر بزرگ می کنند و برای اینکه رو حانیت را از چشم مردم بیندازند ، خوبیها و گذشتها و فداکاری هارا نمی گویند. علم و دانش رو حانیت را انکار می کنند و تقوا ی آنها را منکر می شوند ؛ همچنان که پنجاه سال ، در دوران رژیم پهلوی هم از این کارها می شد.
رو حانیت که مجموعه ای علمی و تقوایی است ، به وسیله بلند گوهای رژیم پهلوی ، فاقد علم و تقوا معرفی شده بود . امروز هم همان تبلیغ کذا انجام می گیرد . اینها مجموعه کارهایی است که دشمن انجام می دهد.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مهما نان خارجی دهه فجر و قشرهای مختلف مردم
در روز نیمه شعبان ۱۸/۱۱/۱۳۷۱
حالا با توجه به بیانات رهبری و با علم به افکار پلید دشمن ما طلبه ها و دانشجو های علوم دینی به عنوان نماینده وشعبه ای از رو حانیت باید با کمال دقت عمل کنیم و در رفتار و کردار و علم باید الگو و معتمد مردم باشیم چرا که ما نمادی از اسلام هستیم و مردم اسلام را با ما می سنجند و اگر خدایی نکرد ما کم کاری یا کجرویی کنیم آن را به پایه اسلام می نویسند
این دقت نظر ما باید در سطح جهانی و فضای مجازی نیز باشد بویژه که ما خود را شیعه می نامیم و نماینده امامان عالی قدر خویش می باشیم و همانطور که در این حدیث معروف آمده است:
امام صادق عليه السّلام به یار خود ميفرمودند: بر تو باد به تقواى خدا و ورع و كوشش و راستى گفتار و اداء امانت و حسن خلق و نيكى با همسايه. و مردم را با غير زبان بمذهب خود دعوت كنيد (يعنى رفتار شما شيعيان بايد طورى باشد كه مخالفينتان بگرويدن مذهب شما مايل شوند) و زينت ما باشيد و ننگ ما نباشيد.
« أصول الكافي / ترجمه مصطفوى، ج3، ص: 124»
نیز در حدیث دیگری از آن امام آمده است که:
اسامه زيد شحّام كه گفت: امام جعفر صادق عليه السلام به من فرمود كه: «سلام مرا برسان به هر كه ببينى كه مرا اطاعت مىكند از ايشان، و گفتار مرا مىگيرد و به آن عمل مىكند. و شما را وصيّت مىكنم و امر مىنمايم به تقوى و پرهيز از خداى عز و جل، و پارسايى در دين خود، و سعى و كوشش در طاعت از براى خدا، و راستى سخن و خبر كه در آن دروغ نگوييد، و اداى امانت، و طول سجود، و نيكى همسايگى، كه محمد صلى الله عليه و آله با اينها آمده و اين امور را آورده است. امانت را برسانيد به كسى كه شما را بر آن امين داشته؛ خواه نيكوكار باشد و خواه نابكار؛ زيرا كه رسول خدا صلى الله عليه و آله به اداى رشته و سوزن امر مىفرمود. خويشان خويش را صله كنيد، و به جنازههاى ايشان حاضر شويد، و بيماران ايشان را عيادت كنيد، و حقوق ايشان را ادا نماييد. پس به درستى كه مردى از شما، چون در دينش پارسايى كند، و در حديث راست گويد، و امانت را به صاحبشبرساند، و خُويش با مردم خوش باشد، گفته مىشود كه: اينك، جعفرى است (يعنى منسوب به سوى حضرت امام جعفر و شيعه او است)، و اين امر، مرا شاد مىكند، و از آن، خوشحالى و سرور بر من داخل مىشود. و گفته مىشود كه: اين ادب، ادب و هنر جعفر است. و چون بر غير اين باشد ، بلا و زحمت و ننگش بر من داخل مىشود و مىگويند كه: اين ادب جعفر است؛ پس به خدا سوگند كه پدرم مرا حديث كرد كه: مردى از شيعيان على عليه السلام بود كه در قبيلهاى بود، و زينت آن قبيله مىبود. از همه ايشان امانَت را به صاحبش ردكنندهتر، و از ايشان حقوق را به جاآورندهتر، و راستگوترينِ ايشان بود در باب سخن و خبر. همه وصايا و امانتهاى ايشان به سوى او و در نزد او بود، و آن قبيله و خويشانش كه از او سؤال مىشدند، مىگفتند كه: كى مثل و مانند فلانى است؟ به درستى كه او از همه ما امانت را به جا رسانندهتر، و در باب سخن و خبر راستگوترين ما است».
تحفة الأولياء (ترجمه أصول كافى)، ج4، ص: 695
انشاء الله که به لطف خداوند تبارک ما از زینتها اهل بیت باشیم.
آمین یا رب العالمین